Slide
Slide

Равадиново/Созопол. Замъкът “Влюбен във вятъра” – българската атракция в созополското село Равадиново за пореден сезон чупи рекорди по посещаемост. Голям брой туристи от страната и чужбина ежедневно се редят на опашки, за да се насладят на красотата на атракцията.

„Близко сме до идеята да въведем квота или ограничения за посещенията. Опашката на входа е дълга над 200 метра“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов и допълни: „Интересът към замъка от година на година расте и ние имаме 30% ръст до момента, спрямо същият период за 2021. Преобладават българските туристи, чуждестранни гости имаме предимно от Румъния, Полша и Израел. Там вече няколко поредни години правим масирана реклама и то целогодишно. Друг важен фактор за привличането на туристи е силното ни присъствие във всички социални мрежи: Facebook, Instagram, TikTok. Ние запазваме традицията всяка година да изграждаме и нещо ново и затова и голяма част от нашите гости са такива, които са ни посещавали многократно и преди“.

Боливуд ще снима филм в замъка “Влюбен във вятър”


Замъкът е отличен за 2021 в ТОП 100 на „Най-посещаваните туристически обекти в света“ и е обявен за Фамилна атракция N1 В Европа от International Travel Awards.


Предстои и провеждането на мащабен Международен Фестивал от 6 до 8 Август по егидата на доайена на посланиците в Република България, където ще бъдат представени фолклорни, кулинарни и артистични постижения на над 30 държави.

Сподели публикацията