Slide
Slide
Slide
Slide

“Няма да има украинци, оставени на улицата“, увери министърът на туризма

София. Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на седмицата Националният кризисен щаб за бежанците да има ясна информация  и график за това къде ще бъдат настанени украинците след края на май.

„Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое убеждение е, че час по-скоро трябва да бъде започната засилена интеграция. Министерството на туризма не управлява бежанската криза. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които приеха украинците”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв Проданов.

Министърът на туризма коментира и антикризисните мерки.

„Предвидимите помощи наистина са насочени към всички браншове, а не само към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате г-жа Фандъкова  къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски транспорт. Важно е да се подкрепи бизнесът, защото той трябва да се запази, за да преминем през тази инфлация?”, попита министърът на туризма.

По думите му е необходим допълнителен диалог между партиите в коалицията.

„Безспорно е сложно да се управлява в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите различия излизат наяве, но в споровете се ражда истината. Когато подписвахме коалиционното споразумение, нямахме тези кризи, които възникнаха”, допълни той.

Според него няма опасност от предсрочни избори и ситуацията ще се успокои.

Сподели публикацията