Slide
Slide

София. Wizz Air обяви, че възнамерява да създаде нова авиокомпания в Малта. Въз основа на документа „Споразумение за преразпределяне на отговорността“, подписан днес между Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз („EASA“) и Дирекцията за гражданско въздухоплаване на Малта („CAD“), Wizz Air планира да подаде заявление за издаване на свидетелство за авиационен оператор („AOC“) от EASA и оперативен лиценз („OL“) за своето малтийско дъщерно дружество.

При на потвърждение на свидетелството за авиационен оператор и на оперативния лиценз, Wizz Air Malta може да започне операции през октомври 2022 г. със самолети, регистрирани в Малта.

Главният изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади каза: „Имаме удоволствието да обявим намерението си да създадем нов филиал на авиокомпанията в Малта. Wizz Air постоянно оценява структурата на своя бизнес и проучва възможности за откриване на нови авиационни оператори и бази в Европа и извън нея. Успешното създаване на Wizz Air Malta по-късно тази година ще помогне да затвърдим силната си позиция и да подкрепим плановете си за разширяване в Европа. Очакваме с нетърпение да работим с EASA и малтийския граждански въздухоплавателен орган, за да осъществим до край това начинание.“

Сподели публикацията