Slide
Slide

Пловдив. От 30 март до 3 април 2022 година в Международен панаир Пловдив ще се проведе 26-ото издание на международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ. Събитието се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието и в партньорство с Изпълнителната агенция по горите, държавните горски предприятия и Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ). Темата на 26-ото издание на изложението е „Природозащитната роля на ловеца“. Тя ще бъде разгърната чрез деловата програма и различни атрактивни събития в рамките на форума.

Освен голямо разнообразие от изделия за лов, риболов, алтернативен туризъм и спорт от водещи фирми, изложбата представя дейността на държавните горски предприятия, на институции и сдружения, свързани с горското стопанство, рибарството, дивечовъдната дейност, съхраняването и облагородяването на околната среда.

Макси празнува 1 година от своето впечатляващо завръщане на туристическата сцена

Посетителите в палата 3 ще видят интересна експозиция на ловни трофеи и паднали дивечови рога. Ще имат възможност да тестват 3 D модел на добавена реалност с елен, да гледат ловни стрелби в реално време на екран и да присъстват на демонстрации на уреди за привличане на дивеч. „Електронни разрешителни за лов“ е темата на кръгла маса, която ще се проведе в зала „Пловдив“ на Конгресния център в Панаира в първия ден от изложението.

Специален акцент в съпътстващата програма са събитията, посветени на децата и тяхното позитивно отношение към околната среда. „Горичка в количка“ е забавен формат, в който деца от средните пловдивски училища чрез игри опознават горския свят. “С любов към природата” е мотото на конкурс за детско приложно творчество, който Международен панаир Пловдив инициира сред пловдивските ученици до 12 години. Регламентът предвижда изработване на декорации, диорами или тематични композиции само от природни материали, които ще бъдат изложени на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2022. Експертно жури ще оцени творбите, а най-добрите ще бъдат отличени в неделя, 12:00 часа пред палата 3. В събота малките палавници са поканени на Гребния канал на риболовен празник, а в неделното утро могат да се включат в детска работилница с естествени материали.

Атракциите за възрастните в рамките на изложението също не са малко. Посетителите ще видят демонстрации с коне тежковози за теглене на трупи, дърворезба с моторен трион, уреди за привличана на дивеч и други. Всички посетители ще могат да опитат дивечови специалитети. Едно от най-очакваните събития е състезанието по ловна стрелба с гладкоцевно оръжие между отбори от Изпълнителната агенция по горите, шестте държавни предприятия, НЛРС – СЛРБ и БЛРС. То ще бъде излъчвано на живо в палата 3 директно от стрелбищния комплекс – с. Труд. По същото време ще се проведат изпитания на кучета птичари на полигона в ТП  „ДЛС – Тракия“.

Сподели публикацията