Slide
Slide

Провадия, Варна. Тазгодишното издание на Конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през месец януари с покана за търсене на терен. Организаторите съобщиха за Bgtourism.bg, че са получени много интересни предложения за бъдещи къмпинги из цялата страна. От морето, през районите на София, Попово и Провадия.

Комисията от Лесотехнически университет и Camping.bg разгледа всички постъпили предложения и избра това в с. Староселец, близо до гр. Провадия. Теренът е с площ над 20 000 кв.м. и е отдалечен от населено място и главни пътища. Намира се на територията на бивш детски лагер от периода на социализма, сред гористи хълмове и непокътната природа.

Освен грандиозния музей на открито „Исторически парк“, в околността има голямо богатство от исторически и природни забележителности. На пешеходно разстояние може да се посетят скални манастири, пещери и крепости, като перлата сред тях е крепостта Овеч, над гр. Провадия. По-далечните забележителности са старите български столици Плиска и Преслав, Шумен, Мадара, Побитите камъни, както и разбира се морската ни столица Варна.

Очаква се с нетърпение да се види как ще се справят тази година студентите на гл. ас. д-р Веселин Шахънов с проектирането. Така всички любители на почивките сред природата ще проследят на живо „раждането“ на още един нов къмпинг.

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг се организира от Camping.bg в партньорство с Лесотехнически университет – София. Неговото второ издание се проведе от февруари до септември 2021 г. В него аудиторията на Camping.bg оцени 15 селектирани от д-р Шахънов проекта на студенти ІV курс от Катедра Ландшафтна архитектура към Лесотехнически университет. Те бяха за бъдещия къмпинг Термален Къмпинг ОвощниКът, край гр. Казанлък, който предстои частично да отвори врати още тази година. Трите проекта, които получиха най-много гласове, както и самите проекти може да видите ТУК.

Сподели публикацията