София. Изложбата „Красивата Албания“ бе открита в парка Градска градина в центъра на София от посолството на Албания в България. Изложбата е част от честванията за националния празник на Албания на 28 ноември и ще остане отворена за обществеността до края на ноември. Чрез 28 снимки обществеността ще има възможност да се наслади на част от историята, културата, наследството и природните красоти на Албания.

Malësia e Kelmendit, Maja e Ҫikë, Thethi National Park, Valbona National Park и Vermoshi ще ви очароват с планинските красоти и суровия албански релеф, където има голямо разнообразие от природни дадености, включително долини, реки, планини, водопади, гъсти гори и скални образувания, в допълнение към биологичното разнообразие и културно-историческото наследство. Вермоши е домът на повече от 30 вида лечебни и ендемични растения, както и на поредица от динамични спортни и културни дейности. Река Шала и езерото Коман винаги са добра възможност да се насладите на природните красоти с лодка.

Нови строги мерки в Австрия от днес, забранява се движението на хора по улиците без основателна причина

Берат, Гирокастра и Бутринт като част от наследството на ЮНЕСКО отразяват най-добре културното и историческото наследство на Албания. Берат представлява уникален архитектурен стил, повлиян от няколко цивилизации и иначе е известен като „градът на хилядата  прозорци “ и наподобява град Велико Търново. В Берат можете да намерите редица исторически забележителности. Гирокастра или по друг начин „каменният град“ на известния албански писател, Исмаил Кадаре предлага много възможности за изследване и изгубване в миналото, където можете да намерите артилерия и реликви от комунистическата съпротива срещу германските окупатори. Междувременно Националният парк Бутринт демонстрира важността на опазването му, като е дом на над 1200 различни видове животни и растителни сортове. Поради международното си природно, археологическо и културно значение, паркът е под закрилата на Международния съюз за опазване на природата, ЮНЕСКО и Рамсарската конвенция.

Заливът Дафина и Грама, Адриатическо море и Албанската ривиера ще ви накарат да пътувате до Албания възможно най-скоро и да се насладите на няколко дни почивка там. Изложбата отразява дългото албанско крайбрежие, изпълнено с традиционни села, скрити в уединени заливи, пясъчни и скалисти плажове, морски пещери, стръмни скали и заливи. Има много причини да изследвате великолепното албанско крайбрежие, започвайки от север на юг, до албанската перла, наречена „Албанска Ривиера“, със златните плажове и тюркоазените води.

Разгледайте в нашия профил във фейсбук снимки от изложбата тук

Не забравяйте да посетите изложбата „Красива Албания“ в парка Градската градина на 16-30 ноември и да публикувате снимки с хаштаг #BeautifulAlbania.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA