Slide
Slide

Десетото издание на Restaurant Week идва с пълна сила в София и Варна

Предстои цял един месец на кулинарни изкушения в любими ресторанти в София и Варна (19 октомври -13 ноември)

Варна/София. Най-вкусният фестивал се връща с цял месец кулинарни изкушения. В периода от 19 октомври до 13 ноември всяка седмица от сряда до неделя избрани 7 или 8 ресторанта ще зарадват гостите си с креативни сезонни тристепенни менюта. Така всички фенове на Фестивала ще имат възможност да посетят по-голям брой ресторанти и да открият своите нови любими места.

Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акцентите ще бъдат есенните зеленчуци, българско сирене и специалитетите със телешко, свинско и агнешко месо, както и гурме експериментите. Заедно с кампанията на МЕТРО “Отгледано с грижа в България – през целия път от фермата до трапезата” , клиентите ще имат възможност да открият ресторантите, които предпочитат автентични местни продукти.

В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в двата града. В това издание на Фестивала може да откриете 26 ресторанта в София и 4 ресторанта във Варна. Фестивалните менюта могат да се разгледат на www.restaurantweek.bg.

Ресторантите в София:

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Котва

Разнообразието от креативни интернационали ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Народен Театър, Alibi, RE Club, The Clock, Snobar и Esterhazi.

За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Osteria Tartufo, Da Massimo, La Pastaria, Spaghetti Kitchen, както иThe Revolutionary в петзвездния хотел Hyatt, а виненият бар Vino & Tapas 2 предлага креативно меню и качествени вина.

Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Моши Моши, КОТО, SOLO, и Royal Thai, традиционната немска кухня пък е представена в ресторант Schnitzel House.
За тези, които искат да избягат от градския шум, Lazy Life & Food и Корията предлагат богати менюта със сезонни продукти.

Морската кухня на Варна:

На морето и особено есен се яде риба и Варна е мястото, където ще я приготвят с майсторлък и финес. Тук всеки ресторант е подготвил по едно рибно и едно месно меню, чието креативност ще очарова всеки клиент.

Посетете Долче Амаро Морска Гара – ресторантът участва в предишното издание на фестивала и получи най-висока оценка, като заслужено получи покана за участие и в този формат.

Вила Чинка – Италиански шик & Средиземноморски вкус. Целогодишна кулинарна концепция, съчетаваща свежестта и вкусовете на сезонните продукти от традиционни български рецепти с акценти от средиземноморската кухня.

Комплекс Морско Казино – Пазещ и до днес съкровени емоции на няколко поколения жители и гости на морската столица.

Ресторант Ла Пастария – спечелил награда за най-добър ресторант по Северното Черноморие от Seaside Awards 2022 на сп. GoGuide.

Ресторантите винаги са под прожектора на Restaurant Week. Но няма как да създадем подобно едномесечно гастрономическо изживяване без помощта на нашите партньори. В десетото издание на фестивала изказваме специални благодарности на Bibendum за уникалната им винена селекция, на МЕТРО за инициативата им в подкрепа на местното производство и на Mastercard за поредното приятно предизвикателство с чудесна награда.

Сподели публикацията