Slide
Slide

Св. Св. Константин и Елена. С рекорден брой състезатели на различни възрасти се проведе 5-тата Лекоатлетическа обиколка на курорта Св. св. Константин и Елена. В щафетното бягане днес се включиха над 120 представители на лекоатлетически школи от Варна и региона, възпитаници на Международен френски лицей – Варна, както и индивидуални участници. За първи път тази година състезателите мериха сили в смесена щафета с дистанция 3х400 метра.

Победители при най-малките участници, родени 2013-2014 г., са Елин Николов и София Николова. Техни подгласници са Никол Караиванова и Кирил Кабаиванов. Бронзовото отличие отиде при Радина Маркова и Стефан Панделиев.

Златните медали за родени 2011-2012 г. спечелиха Ивора Иванова и Валентин Иванов. На второ място се класираха Адриана Ставрева и Дичо Христов. Третото място заеха Владислава Петкова и Мартин Костов.

При състезателите, родени 2010 – 2009 г., най-бързи в щафетата бяха Виктория Велчева и Александър Данаилов.Втори по време са Теодора Петкова и Тодор Камбуров. Трети се класираха Никол Стоянова и Стелиян Кралев.

Златни медали при родените 2008-2007 година спечелихаВиктория Чанкова и Павел Грозев. Среброто бе за Габриела Христова и Никола Йорданов. Бронзът заслужиха Стела Алексиева и Християн Касабов.

Най-бързи в групата на родените 2006-2005 година станаха Вероника Жекова и Димитър Панделиев. Техни подгласници са Христина Тодорова и Радослав Илиев. Трети в класирането са Ема Войнова и Емил Маринов.

Победителите в щафетата, родени 2004 и 2003 г., станахаКарина Георгиева и Валентин Иванов. Втори по време се класираха Малина Стоянова и Валери Димитров. Третото място бе за Владислава Стоянова и Радослав Гюров.

Най-бързо бягане при мъжете и жените направиха Илкер Раимов и Нина Станкова. Техни подгласници станаха Божидара Гатева и Георги Каракашев. Третото място бе за Стоянка Пашова и Христо Пашов.

Наградите за победителите бяха предметни отличия от Община Варна, Спортен клуб „Супер Спорт“, безплатни посещения във водна и термална зона на Аквахаус Термал & Бийч и СПА уикенди в Хотел Приморски. Събитието бе част от Европейската седмица на спорта.

5-тата Лекоатлетическа обиколка в Св. св. Константин и Елена се проведе по инициативата „Уелнес фонд“ на курорта и бе част от програмата на Европейската седмица на спорта #beactive.

Сподели публикацията