Slide
Slide

„Надявам се в Добрич да покажа най-добрия си тенис и предполагам, че ако играя добре мога да стигна напред в турнира”, заяви надеждата на българския тенис Гергана Топалова по време на пресконференцията на организаторите на международния турнир по тенис за тенис Изида къп с награден фонд 25 хиляди долара. Жребият отреди тя да срещне рускинята Виктория Каменская в първия кръг.

ЖРЕБИЯТ НА ОСНОВНА СХЕМАСИНГЪЛ, ДВОЙКИ

Гери не скри добрите си впечатления от перфектната организация и домакинство на състезанието и сподели, че след надпреварата в Добрич й предстои участие в няколко турнира с награден фонд от 25 хиляди и 60 хиляди долара в Австралия.
На 18 септември от 17.00 часа на централния корт на „Изида” ще се състои открита тренировка за децата на Добрич, в която ще се включи Гергана Топалова.
„Като цяло турнирът е доста силен. През изминалите години винаги сме оставали с много позитивна оценка за цялостната организация на турнирите”, сподели Владислав Матеев – турнирен директор на „Изида къп”. Той информира още, че тази вечер за състезателките е организирано специално парти с участието на диджеи, фотографи и волейболния клуб „Добруджа 07”.
За седма поредна година Добрич е част от световния календар по тенис за жени. На кортовете на тенис клуба в градски парк „Св. Георги“ вчера и днес се провеждат квалификациите на международния турнир по тенис за жени „Изида къп“ с награден фонд 25 000 долара.
Висока оценка за домакинството на ТК „Изида” даде международният съдия по тенис и супервайзор на турнира и най-авторитетния ни тенис рефер Веселина Донева, както и много от чуждестранните участнички в състезанието.
От 18 до 23 септември са срещите от основната схема, които ще излъчат шампионите на сингъл и при двойките. Турнирът е сред най-силните не само в България, но и в света. Интерес към него тази година са проявили общо 54 състезателки от близо 20 държави. 30 от тенисистките са участнички в квалификациите, а 24- в основната схема.

Снимки Александър СТОЯНОВ

Сподели публикацията