Slide
Slide

Тодор Бонин е собственик на туристическа агенция TRAVELAGI. Вече 10 години той създава така наречените Tailor-made adventures! През далечната 2013 година, следвайки мечтите си, той успява да пробие в нишата с круизни пътешествия, а по-късно започва да създава и собствени специално изготвени екзотични проекти, включващи голям набор от активности. Интервю с Тодор Бонин за Bgtourism.bg

– Здравейте, г-н Бонин! Организирате 12-дневна йога ваканция в Бали. Какво Ви вдъхнови, за да изберете това красиво място за своите туристи и за всички, които са включили йогата в своя начин на живот?
– Вдъхновението дойде през далечната 2015 г. когато посетих о. Бали за първи път. Тогава не ми беше много ясно, какви преживявания търся там, но сам по себе си островът е вдъхновение за всеки, който дръзне да го посети.

Бях с малка група хора и имах възможност да се придвижвам с мотор. Ползвах една офлайна карта на телефона си и така обиколих целия остров…, впрочем посетих топ забележителностите, за които бях чел.

Но Бали е много повече от това, той крие в себе си места, които са извън класациите на големите таблоиди и те са далеч по-интересни.

Докато бях там забелязах, че островът е притегателен център за практикуващите йога, така се зароди и идеята ми да организирам ритрийти в Бали през следващите години.
Едва преди месец островът отвори границите си за туристи след 2-годишен локдаун заради пандемията. Имахме изцяло нова подготвена програма, която презентирахме на различни йога преподаватели, които я приеха с възторг! Смятаме, че ще се получи страхотен старт за завръщане на божествения остров като топ туристическа дестинация отново.

– Индонезия е дестинация с много възможности – има красиви плажове, екзотична флора и фауна, впечатляващи храмове. Кои красиви и свещенни места присъстват във Вашата програма?
– Така е! Не случайно го наричат „Островът на боговете“. Бали не може да се похвали с най-добрите плажове, но все пак има и такива. Програмата ни е много разнообразна – изглежда тежка, но се приема много добре от нашите групи! След сутрешна йога практика и богата закуска от тропически плодове започват нашите турове. Разбира се включили сме най-емблематичните места, като: Гората на маймуните (Monkey Forest), Свещения воден храм Pura Tirta Empul, Фермата, в която се произвежда най-скъпото кафе (Kopi Luwak Farm), Морският храм Uluwatu Temple извисяващ се на скала над балийско море, Храмовият комплекс на брега на езерото Бератан – (Ulun Danu Beratan Temple) и двата най-величествени: храмът майка (Besakih Mother Temple), както и Водния дворец Таман Тирта Ганга (Taman Tirta Gangga).

Разбира се за нас черешката на тортата си остава целодневен преход в джунглата на Бали с най-зашеметяващите гледки на изсипващи се 30 метрови водопади, разнообразна растителност, обяд в джунглата и много други интересни неща, които всеки ще има възможност да види. Това е и мястото, където рядко може да срещнеш туристи.

– Йогата е акцентът на Вашето конкретно пътуване до Бали. Представете ни йога инструкторите, с които Вие работите?
– До края на 2022 г. сме подготвили 5 групи с 4 различни йога учители.

Интересът е голям и местата се запълват бързо!

Най-младият ни йога инструктор е Жени Симеонова. Тя преподава ЙОГАЛАТЕС- практика, която обединява ЙОГА и ПИЛАТЕС! През 2017 год. завършва
200-часов курс за преподаватели по йога и вече близо 4 години преподава.
ЙОГАЛАТЕС е практика със средно натоварване, която включва: кратка медитация и упражнения за силно, изваяно и гъвкаво тяло!

Сандра Занева – също известна, като Yoga Madness – e сертифициран инструктор към “Българската Ащанга Йога Академия”. Практиките с нея са динамични, силови и отговарят на темперамента й! Тя практикува Vinyasa Flow, Ashtanga yoga, Yoga Nidra, Kundalini Yoga, Yin Yoga и различни видове медитация и дихателни практики.

Христина Митовска, която ще разпознаете като Христина Padmа. Тя е завършила обучение по йога, по метода на Шивананда в НСА, ин йога тренинг към Open Doors Studio USA. От 18 години се занимава с йога и медитация и преподава професионално от над пет. Тя е част от водещите йога преподаватели на най-голямото йога студио в България – Yoga Vibe. Христина е мултидисциплинарно насочена към подкрепата на личностното развитие и терапия чрез методите на системните констелации (сертифициран фасилитатор към Института по интегрално развитие, София и Школата по интегрални констелации и развитие, Италия) и изкуството и арт терапия.

Нина Денина – Йога и аюрведа терапевт е лицензиран треньор по йога с 10-годишна практика. Завършила е специализиран курс към Национална спортна академия „Васил Левски“ и “Българска Федерация по Йога”, които предоставят най-високото ниво на обучение в България и са единствените лицензиращи институции в страната. Освен това е преминала и обучение за преподаване на пранаяма към БФЙ и “Kaivalyadhama Yoga Institute”.
Има завършено двугодишно обучение “Концепции за аюрведично хранене и начин на живот” към Институт по Аюрведа и Интегративна Медицина IAIM Бангалор с водещ д-р Гариш Кумар.

Разнообразието ни е голямо, всеки от инструкторите е различен и сам по себе си дава идентичност на събитието, в което участва.

– Подготвили сте много натоварена, изключително богата и разнообразна програма, която през деня ще измори емоционално туристите Ви и те ще имат необходимост да презаредят в хотела си за следващия ден. Именно затова е важно да имат комфорт и качествена храна. Кои места за настаняване сте избрали?
– Да, туровете са целодневни, жегата и влагата допринасят за умората на всеки.
Подбрали сме страхотни локации, които съчетават хармония, лукс и почивка. Пътуването е разделено на две… имам предвид, че след като кацнем в Бали първите 6 нощувки са в района на Нуса Дуа. Това е мястото където са на разположение едни от най-красивите и луксозни хотели на брега на океана и предлагат просторни градини, големи басейни и множество удобства. Втората част от пътуването е в Убуд, в сърцето на острова около оризови тераси и гъста тропическа растителност.
Отново обширни зелени площи, басейни и шума на джунглата. Програмата е разпределена така, че да може да усетим и изживеем Бали максимално добре за краткия ни престой от 12 дни. Настаняването е подбрано във висок клас хотели 4*/5*, които предлагат невероятен стил и удобства.

– Какви са Вашите препоръки към всички, които ще се включат към програмата Ви. Има ли условия и срокове за резервации?
– Препоръчваме на всеки, който иска да посети острова, дори и да не практикува йога, да се включи в програмата и да изживее магията на Бали. Датите започват от септември до края на ноември, имаме по две дати всеки месец. Така всеки, който желае да удължи лятото си ще има възможността да го направи на о. Бали. Що се отнася до срокове на записване… местата бързо се запълват за това препоръчваме да резервират само с 40% депозит.
На нашия сайт www.travelagi.com могат да се запознаят с програмата на всеки от йога учителите и да изберат най-подходящия за тях!

Сподели публикацията