България се представя на световното изложение FITUR в Испания
България се представя на световното изложение FITUR в Испания
Slide
Slide
Slide
Slide

ОТА „Царевград Търнов“: Туристите ни от Иберийския полуостров се увеличиха с 30% след участието ни във FITUR 

София. България ще вземе участие в международното туристическо изложение FITUR, което ще се проведе от 19 до 23 януари 2022 г. в Мадрид.
През първите три дни изложение е отворено само за професионалисти от туристическата индустрия, а през останалия период – както за професионалисти, така и за общата публика, съобщават от Министерството на туризма.

В предстоящото експо на българския щанд, освен Министерство на туризма, който е и основния организатор на участието, ще се представят седем туристически фирми: Уърлд Синерджи Травъл България ООД, Тандем Травел ООД, Май Стори Травел ЕООД, Пенгуин Травел ЕООД, Филиптур 1 ООД, Глория Турс ООД, Александър Тур Къмпани ООД и две общини: Столична Община ОП Туризъм и Царевград Търнов ЕООД.

От туристическото ведомство припомнят, че изложението в Мадрид е едно от най-значимите туристически събития в света, на което участват най-големите испански туроператори и туристически агенции.

През 2021 г. изложението FITUR бе посетено от 62 000 души, от които 42 000 професионалисти и 20 000 обща публика. Изложителите бяха над 5 000 (включително и съ-изложители) от 55 страни. Международният форум има за цел да допринесе за рестарта на туризма в този труден момент и превръща FITUR в събитие от особено значение за възстановяването на туристическата индустрия, като провеждането му ще стимулира секторите и отраслите, свързани с туризма.


Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ съобщи, че ще презентира културно-историческото наследство, възможностите и потенциала за туризъм в историческата и духовна българска столица.


Изложението е първото присъствено, в което ОТА „Царевград Търнов“ ще участва откакто е започнала пандемията.
Първото представяне на Велико Търново на борсата в Мадрид бе през 2019-а година. В резултат само през следващите месеци туристите от Иберийския полуостров се увеличиха с 30%. Участието в предстоящото изложение е предпоставка за още по-силен интерес от испанските и португалски туристи през предстоящия сезон.

Сподели публикацията