Slide
Slide

София. С процедура по избор на терен стартира тазгодишното издание на Конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг. Организаторите Camping.bg и Лесотехнически университет планират да предоставят на студентите и бъдещи ландшафтни архитекти да изготвят курсовите си работи по реално планиран за къмпинг терен. За тази цел се събират предложения от всички заинтересовани. Единствените изисквания са имотът да е с площ между 10 и 30 дка и да е подходящ за изграждане на къмпинг.

Екип от представители на Camping.bg и Лесотехнически университет ще избере от всички постъпили предложения един терен, по който студенти от университета ще работят. Студенските проектите ще бъдат предварително селектирани от преподаватели, след което представени публично, като всеки любител на къмпинг туризма ще има възможност да ги разгледа, коментира и оцени. Авторите на проектите получили най-високи оценки ще бъдат отличени с грамоти от Camping.bg и Лесотехнически университет.

В предходното издание на конкурса се оценяваха студентски проекти за изграждане на бъдещия Термален къмпинг Овощникът, до гр. Казанлък. Къмпингът предстои да бъде частично открит в края на пролетта. Победителите в конкурса от 2021 г. може да видите ТУК и ТУК.

За участие в тазгодишния конкурс следва да се изпращат:

  • Скица на имота, в която е нужно да се види идентификатора му (със заличени лични данни на собственика);
  • Геодезическо заснемане на имота (файл в .dwg формат);
  • Актуални снимки на терена и района около него;
  • Конкретни изисквания от възложителя (напр. да преобладават местата за каравани или тези за палатки, самите места да се оформят с точно определни растителни видове, или да има басейн/игрище за конкретен спорт, детска площадка и т.н.).

Срокът за изпращане на предложения е 10.02.2021 г. За повече информация: www.camping.bg

 

Сподели публикацията