Жени Михайлова: “Двореца” е еднa от най-посетените туристически забележителности, до септември посрещнахме над 270 000 гости (видео)
Жени Михайлова: “Двореца” е еднa от най-посетените туристически забележителности, до септември посрещнахме над 270 000 гости (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide

София. В края на  2019 г. “Двореца” – Балчик получи едно от най-високите признания за своята дейност. Българският туристически съюз присъди на държавния културен институт наградата за “Най-добър обект” от Национално движение “Опознай България – 100 Национални туристически обекта”. Официалното награждаване се проведе  на 14 декември, в културен дом “Средец”. Призът получи Жени Михайлова – директор на туристическата забележителност в Белия град. “Дворецът приема с гордост и чест тази награда. До септември туристическата забележителност е била посетена от над 270 хиляди туристи. 150 хиляди души пренощуваха в автентичните сгради в културния център. В тези чиста не влизат всички наши гости от многобройните фестивали, на които бяхме домакини”, посочи Михайлова.

Тя запозна присъстващите на церемонията, че в „Двореца” има над 10 автентични градини, като там се намира и най-старата магнолия на Балканския полуостров, която е на 260 години. В парковия комплекс има и няколко дървета столетници. По време на награждаването Михайлова с гордост отбеляза, че “Двореца” е едно от най-посещаваните места в България. НД “Опознай България – 100 НТО” е една от най-престижните инициатива на БТС. То е най-популярното обществено движение и е емблематично за съюза, без аналог е не само у нас, но и в света. Досега милиони хора са се докоснали до многовековната богата история на България и до нейната неповторима природа.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията