София. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева получи наградата за кмет на годината в категория „Спорт и младежки политики“, раздел „Малки общини“. Отличието бе връчено снощи на тържествена церемония в Националния дворец на културата в София, като градоначалникът бе единственият отличен от кметовете от Добричка област.
„Тази награда не е за мен, а за всички мои съграждани, които повярваха, че Каварна може да се движи с енергията и идеите на младите хора. Наградата е стимул и вдъхновение да продължим напред, да развиваме спорта и да подкрепяме още редица инициативи, насочени към младежите в община Каварна“, заяви кметът Нина Ставрева.
Тя посочи, че не би било възможно да получи това престижно отличие без подкрепата и усърдната работа на целия екип на Община Каварна, на доброволците и на всички каварненци.
„Благодаря на всички, които с душа и сърце подкрепиха инициативата „Да спортуваш е модерно”! Благодаря на всички големи спортисти, които мотивираха каварненските младежи за активен и здравословен живот. За мен е изключителна чест, гордост и отговорност да бъда носител на наградата „Кмет на годината” в категория „Спорт и младежки политики” за 2018 година“, добави Ставрева.
Наградата се присъжда за подобряване за изграждане и поддържане на спортни площадки и зали за насърчаване на развитието на любителския и професионален спорт. Със създаването на условия за спорт и турнири се стимулират децата и младежите да тръгват по стъпките на българските и световните шампиони, заявиха организаторите.
През тази година Каварна се отличи сред общините в България с разнообразния си и богат спортен календар. Черноморският град бе домакин на десетки престижни международни турнири и национални първенства, в които бяха излъчени шампионите на България.
Церемонията по награждаване в конкурса „Кмет на годината“ се състоя в зала 9 на Националния дворец на културата в столицата.

* Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!

  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията