Slide
Slide

Класическа музика и театрален спектакъл присъстват в афиша за 16 септември на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. Концертът на Дуо „Колаж” в храма „Св. Костантин и Елена” в Балчик е с начален час 18. Познати и обичани от публиката на Балчик, тази година Нона Кръстникова – сопран, и Мария Русева – пиано, представят в рамките на своя концерт младите таланти Яна Узунова (мецосопран) и Симеон Златков (пиано) от Националната музикална академия „Панчо Владигеров” – София. Четиримата музиканти ще влязат в три различни комбинации, включително клавирно дуо. Църквата „Св. Константин и Елена” ще се озвучи от два вокални цикъла на Йоханес Брамс и Фа-минорната фантазия за четири ръце на Франц Шуберт.
Театралното събитие е предвидено за 20 часа. На „Виа Понтика” днес с „Плешивата певица” от Йожен Йонеско се представя Университетски театър на Нов български университет. На сцената в Каменна зала в Културен център „Двореца” ще излязат Силвестър Инджелиев, Воймира Дичева, Габриела Димитрова, Виктор Андреев, Юлияна Андреева, Койа Чехларова, Ивайло Делчев и Денис Никифоров. Една постановка на Ева Волицер, хореография – Таня Соколова.
Театрален спектакъл ще могат да видят жителите и гостите на Белия град и в предпоследния ден на международния фест – 17 септември. Студентите на доц. Веселин Ранков от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще се включат във фестивалната програма с „Прелестите на изневярата” от Валентин Красногоров. Събитието ще започне в 18 часа в Културен център „Мелницата”. В ролите: Красимир Ненков, Добринка Тосева, Мартин Костов, Тони Тончева, Веселин Иванов и Стефани Раманска.

Сподели публикацията