Slide
Slide

София, Пловдив и Варна са градовете, които ще ни потопят в море от уникални вкусове.

Варна. Restaurant Week или „Седмица на ресторантите“ е фестивал, който се провежда в България от 3 години насам и трупа нови почитатели с всяко следващо издание. Фокусът му, е върху разнообразните ресторанти с качествена кухня, а със седмото поредно издание интересът от столичен прерасна в национален. София, Пловдив и Варна са подбраните дестинации не само защото са големи градове и туристически центрове, но и защото по-голямата част от ресторантьорския бизнес там влага сърце и душа, за да върви напред и да удовлетворява все по-високите изисквания на ценителите на добрия вкус.

Трите града ще участват с достойни представители на различни кухни, с разнородни разбирания и отношение към храната, продуктите, питиетата, но обединени от идеята да създадат „най-апетитната” седмица през септември. Всеки ресторант ще предлага по две тристепенни менюта, като цената е фиксирана на 30 лв. без включени напитки.  Това е изключително подходящ момент да посетите любопитни за вас места, които досега сте пропускали.

Резервации ще се приемат след 15-и септември онлайн през една от най-добрите резервационни системи за заведения Booky.bg, създадена от платформата Zavedenia.bg, които са и организатори на Фестивала. При подбора на заведенията организаторите се стремят да създадат комбинация, подходяща за  всички – включително вегани, вегетарианци, месоядни, любители на морските дарове, както и да обхванат цялото разнообразие от вкусове, предлагащи се в съответния град. Сет менютата, с които се представят ресторантите, ще бъдат качени в сайта www.restaurantweek.bg, където всеки търсещ истинско кулинарно преживяване ще може да избере меню според неговите вкусове и очаквания и да направи бърза и лесна онлайн резервация. Интересното е, че организаторите запазват в тайна имената на ресторантите, а те ще бъдат обявени когато всички участници са готови със своите специално създадени сет менюта.

Селекцията на участниците е изключително прецизна и всички ресторанти са лично проверени от екипа. Във Варна са подбрани, както вече доказали се места, така и съвсем нови и интересни такива. Изборът пада върху заведения с внимание към детайла и с обещанието за пъстрота и разнообразие на предлаганите менюта. Планираните дати са 21-29 септември, а фестивалът ще бъде подкрепен от Bibendum, MasterCard и Община Варна. Присъединете се към това гурме изживяване и Вие!

За втори път във Варна организират масово правене на пица

Сподели публикацията