“Син флаг” проверява плажовете по Северното Черноморие
“Син флаг” проверява плажовете по Северното Черноморие
Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. Плажовете по Северното Черноморие, на които се вее “Син флаг”, се проверяват този уикенд. Това са плажовете Бялата лагуна край Каварна, Албена, Терма вилидж (Кранево Север), Златни пясъци и Слънчев ден.

“Плажовете в областите Добрич и Варна изпълняват критериите и отговарят на изискванията на програмата “Син флаг”. Проверките минаха с много малки забележки на някои плажове, които веднага бяха отстранени, но на всички гордо може да се вее флага. По време на сезона извършваме контрол, за да гарантираме на българските и чуждите туристи от цял свят, че плажовете отговарят на нашите изисквания”, заяви пред екипа на Bgtourism.bg по време на проверката в Албена председателят на УС на Българско Движение „Син флаг“ Станимир Георгиев.

Той даде за пример плаж “Кранево Север”, където са въвели добра практика срещу борбата с фасове по плажовете ни. Стопаните са направили организация с пластмасови малки конуси, в които пушачите могат да изхвърлят пепелта и фасовете си.

Георгиев с гордост посочи, че плажът тази година на къмпинг Черноморец е в ТОП 3 за най-добри практики в света в категорията “Промяна на климата”. “Те се стремят всичко са бъде опростено, близко до природата, от естествени материали. Получило се е едно истинско природно бижу. Имат прекрасен плаж, на който се наслаждават туристите по време на своята почивка”, добави Георгиев.

Сподели публикацията