Албена. Плажовете по Северното Черноморие, на които се вее “Син флаг”, се проверяват този уикенд. Това са плажовете Бялата лагуна край Каварна, Албена, Терма вилидж (Кранево Север), Златни пясъци и Слънчев ден.

“Плажовете в областите Добрич и Варна изпълняват критериите и отговарят на изискванията на програмата “Син флаг”. Проверките минаха с много малки забележки на някои плажове, които веднага бяха отстранени, но на всички гордо може да се вее флага. По време на сезона извършваме контрол, за да гарантираме на българските и чуждите туристи от цял свят, че плажовете отговарят на нашите изисквания”, заяви пред екипа на Bgtourism.bg по време на проверката в Албена председателят на УС на Българско Движение „Син флаг“ Станимир Георгиев.

Той даде за пример плаж “Кранево Север”, където са въвели добра практика срещу борбата с фасове по плажовете ни. Стопаните са направили организация с пластмасови малки конуси, в които пушачите могат да изхвърлят пепелта и фасовете си.

Георгиев с гордост посочи, че плажът тази година на къмпинг Черноморец е в ТОП 3 за най-добри практики в света в категорията “Промяна на климата”. “Те се стремят всичко са бъде опростено, близко до природата, от естествени материали. Получило се е едно истинско природно бижу. Имат прекрасен плаж, на който се наслаждават туристите по време на своята почивка”, добави Георгиев.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA