По 7 лева за чадър и шезлонг в Албена, цените за това лято ще останат непроменени
По 7 лева за чадър и шезлонг в Албена, цените за това лято ще останат непроменени
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Национална конференция, организирана съвместно от Българския съюз по балнеология и СПА и Министерството на туризма на Република България, ще дискутира възможностите на родния балнеотуризъм. Събитието има за цел да разкрие и популяризира потенциала на сектора както за оздравяване на българското население, така и за привличане на гости от чужбина.

Акцент ще бъде поставен върху естествените природни дадености, благоприятстващи човешкото здраве, сред които специфичният климат, лечебната минерална вода, находищата на лиманна кал и др. Форумът ще се проведе на 28 юни т.г., а негов домакин е ваканционно селище „Албена“. Очаква се националната конференция за здравен туризъм да открие лично ресорният министър Христо Проданов.

Приветствия към участниците ще отправят също Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и вице-президент на Европейската СПА асоциация, главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси, и изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.

Специално за форума в балнео столицата на северното Черноморие ще пристигне управляващият директор на Словенската СПА асоциация Изток Алтбауер, който ще представи опита на Словения, утвърждаваща се все по-силно като водеща европейска дестинация за балнеология и СПА. В панелът, дискутиращ мястото на България като дестинация за здравен туризъм (Медикъл/СПА, СПА, уелнес и медицински), експертно мнение ще сподели Жаклин Банфиот Германия, която притежава опит в управлението на водещи немски клиники, работещи с пациенти от Близкия Изток, Русия, Европа. В биографията й изпъква опитът като управител на представителството в Германия на Министерството на здравеопазването на Турция, отговарящо за популяризирането на южната ни съседка като дестинация за медицински туризъм. Чила Мезоси – главен секретар на Европейската СПА асоциация и международно признат PR специалист в областта на здравния туризъм ще представиопита на Унгария в качеството си на дългогодишен национален туристически представител на Унгария в Германия и Швейцария.

Ще бъдат презентирани и плановете на българското министерство на туризма в областта. Специален панел в програмата предвижда разискването на проблема с осигуряването на квалифицирани кадри, като ще бъдат показани добри практики от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, Международно висше бизнес училище и Национална спортна академия.

Сподели публикацията