Ученици от седем държави ще  правят бизнес на ТФ ФЕСТ 2019
Ученици от седем държави ще правят бизнес на ТФ ФЕСТ 2019

Пловдив. Ученици от седем държави ще покажат как се прави бизнес по време на 22-ото издание на изложението „Млад предприемач“. То ще се проведе на 18 и 19 април 2019 г. в Международен панаир Пловдив. В състезанието на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ тази година се включват над 800 участници от 117 предприятия в България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия.

Те осъществяващи дейност в различни сфери: финанси и застраховане; козметика, бижута и облекла; храни и напитки; подаръци и сувенири; организиране на събития и туризъм; реклама; информационни технологии и техника; автомобили и транспорт, включително превоз на пътници в космоса; образование и други. Със свои щандове участват средни и висши училища, неправителствени и бизнес организации.

В продължение на два дни бъдещите мениджъри ще водят преговори, ще сключват сделки и ще представят своите фирми. Те ще се конкурират в 16 конкурса, сред които: за щанд, за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уебсайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма-ментор, ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ 2019.

Младите предприемачи ще демонстрират своите знания и умения в областта на икономиката и бизнеса, администрацията, чуждите  езици. Тази форма на обучение е изключително интересна и полезна за учениците, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра за учебно-тренировъчни фирми /ЦУТФ/ към Министерството на образованието и науката. Той организира форума, който е  част от проекта „Мост между училището и бизнеса“.

ТФ ФЕСТ е одобрен като международно събитие от Европейската комисия и е представен като добра практика за обучение по предприемачество. У нас съществуват 331 тренировъчни фирми в 65 училища. Българската мрежа е най-добре развитата на Балканите, където изложението вече е много популярно, тъй като дава възможност на младите хора  да изпробват своите компетентности в реални бизнес условия.

Със същата насоченост е и международното състезание Global Enterprise Challenge  за решаване на практически бизнес казуси, поставени от действащи фирми. То се провежда за втори път в България и отново ще бъде на английски и френски език. Осъществява се от Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International и ЦУТФ в партньорство с Международната организация на франкофонията. Надпреварата ще се проведе на 17 април, ден преди старта на ТФ ФЕСТ 2019, в Международен панаир Пловдив.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE