Slide
Slide

Варна. Испанската нискотарифна компания Volotea свързва по въздух Варна с красивия френски исторически град Нант. Връзката ще бъде веднъж седмично от 14 април 2020 г. до 25 август 2020 г. с Airbus A319. Проверка на BGtourism.BG установи, че в този час чрез сайта на авиокомпанията www.volotea.com можете да резервирате самолетни билети на атрактивни цени. От морската ни столица до Нант цената на 14 април е 18.49 евро, а връщането на 21 април е 47.28 евро.

Нант е град в Западна Франция. Намира се само на 50 километра от бреговете на Атлантическия океан. Разположен е на десния бряг на река Лоара.

Български комплекс край морето със страхотна реклама за спортен туризъм у нас (видео)

Катедралата на Нант, която е наричана още Катедралата Сент Пиер е една от най-впечатляващите сгради. Намира се близо до шатето. Тя е една от последните готически катедрали във Франция. Притежава две изящни квадратни кули, дълги около 100 метра. В самия храм има малък музей, който разказва за религиозните реликви. Друга емблема на Нант е Базиликата Нотр Дам дю Бон Порт. Издигната е през 1846 година. Величественото при нея е куполът, върху който има скулптура на архангел, Сейнт Габриел.

Туроператор събира студенти колкото малък град за 8-ми декември

В Нант има и много музей. Един от тях е Музеят на изящните изкуства, който е построен през 1801 година. Интересни са и Музеят на естествените науки и Музеят на Жул Верн, разказващ за живота и творчеството на великият писател Жул Верн. Всички квартали на Нант са своеобразна историческа забележителност. Според историците градът е основан през 70-те години преди Христа. Името му произлиза от старите заселници, които са били галско племе, по-известни като намнети. Преди няколко години престижната медия ‘‘Тайм магазин‘‘ определя този град като ‘‘най-подходящият за живеене в Европа‘‘. Той е шестият по население град във Франция.

Сподели публикацията