Slide
Slide

Бургас. Коли, паркирани на дюните или в морето, скъпи чадъри и шезлонги, надрусани и пияни младежи в Слънчев бряг, високи цени на минералната вода, хотелиер налита на бой на туристи от Израел… Какво ли не видяхме по българското Черноморие това лято? Е, за финал на сезона татуирана шефка на кръчма на плажа в Бургас ругае и налита на бой. Този шокиращ сигнал до Флагман.бг подада бургазлийката Петя Николова, която е станала свидетел на непровокирана агресия от шефка на плажна кръчма в Бургас.  Заради такива сцени българските туристи често хващаха пътя към гръцките плажове това лято.

Ето какво пише Петя:

„Сигнализирам ви за случка от която съм потресена. Не подозирах, че мога да стана мишена на подобна агресия, която с нищо не бях предизвикала. Днес, около 15 часа, влязох в плажния ресторант на Северния плаж в Бургас „Самба“, който това лято има друго име. Вътре имаше само една маса клиенти, а персоналът – от три момичета нямаше никаква работа и беше разположен на друга маса, бяха с питиета в ръка. Точно в този момент влязох и се отправих към бара, където нямаше никой. Попитах внимателно момичетата дали ще ми направят фрапе.

„Нямаме нес кафе, наоколо има други заведения, отидете там“, беше отговорът на едно от момичетата, което ми провикна от общата маса. Тя ми скара сякаш аз й бях длъжна или исках неизпълнима услуга от нея.

 

Опитах се да им отговоря, че не са особено любезни, но след първите две думи: „Момичета бих искала да ви кажа…“, едната от тях скочи и започна да ме ругае. Буквално тръгна към мен с вид на човек, когото иска да удари. Крещеше: „Като не ти харесва тук – тръгвай си! Какво ще ми направиш, хайде ела-ела…“ – агресия с която нищо не бях заслужила.

Другите две момичета опитаха да я вразумят, но обидните й реплики и заплахи продължаваха. Бяха чути и от другите клиенти, макар и масата им да беше доста далеч. Младата жена бе с татуирана дясна ръка, физически добре сложена и с поведение на човек, който е готов да удря. Може би това е в резултат на по-голямо количество алкохол, отколкото тя може да поеме, но не изключвам и да е естественото й поведение към клиентите“, обяснява подробно нашата читателка.

Потърсено е мнение ръководството на Северния плаж в Бургас, откъдето уточниха, че заведението и това лято било отдадено под наем на бизнесмена Георги Йорданов. Телефонът му е изключен. Редакцията настоява собственикът на заведението да си прегледа камерите за видеонаблюдение и да прецени до каква степен са верни думите по подадения сигнал.

Сезонът все още не е приключил, плажуващи в Бургас има и то немалко. Заведенията са отворени, което означава, че персоналът би трябвало да се държи порядъчно, но те не го правят, което показва защо все повече наши сънародници бягат от родните курорти.

Сподели публикацията