Slide
Slide
Банско. „Травентурия“ ООД съобщи, че от 25 юли ще преустанови изпълнението на редовни автобусни линии. Компанията направи това чрез своята фейсбук страница, в която публикува следното официално съобщение:
„Считано от 25.07.2022 Травентурия ООД ще преустанови изпълнението на редовните автобусни линии базирани на сключения с община Банско договор (12:00 Банско–> София, 07:45 Банско–> Благоевград, както и ротациите до хижа Гоце Делчев).
Причината е в рестрикциите за максимална цена заложени в договора, които не ни позволяват корекции на цените на автобусните билети, адекватни на повишението на цените на горивата и като цяло инфлацията в България през последните няколко месеца.
На няколко пъти се обърнахме към община Банско, както за възможна промяна в цената, така и за по-адекватно разписание, но отговорът беше отрицателен. Няма процедура за промяна на условията в договора. Единственият възможен вариант е да прекратим договора от наша страна, а община Банско да започне процедура за нова обществена поръчка.
Ние сме много разочаровани от липсата на алтернатива и от това, че сме принудени да прекратим операциите, точно когато услугата стана популярна, но реално не ни бе даден избор. Травентурия ООД винаги е била еталон за спазването на всички свои договорни отношения и ще продължим така. Травентурия ООД не се оттегля от Банско. Голяма част от нашите бусове и шофьори ще останат базирани в Банско и ще продължим с предлагането на чартърни и споделени трансфери между Банско и София. Благодарим на всички за доверието!“

Сподели публикацията