Банско
Slide
Slide

Банско. Банско ще бъде домакин на ежегодната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), която ще се проведе от 15 до 17 юни. Форумът ще се проведе под мотото „Четири сезона туризъм на преживяванията – Банско“. Събитието се организира със съдействието на Община Банско и Съюза на туристическия бизнес в града. Официалното откриване е насрочено за 16 юни от 09.30 часа.

Акцент в деловата програма на 21-та годишна среща са информационно-разяснителни сесии за възможностите за финансово подпомагане на туроператорската и агентската дейност в сложната пост-кризисна ситуация. Във втората сесия за рестарта на пътуванията през 2022 г. ще бъде представена аналитична информация за състоянието и тенденциите на българския входящ, вътрешен и изходящ туризъм.

Даниела Стоева е избрана за член на Изпълнителния борд на ЕКТАА

За да споделят своята професионална оценка и прогноза за състоянието българския и Европейския туризъм, за работно участие в срещата на АБТТА се очакват Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма, д-р Илин Димитров – председател на КТ към НС, Златко Златич – генерален мениджър на Lufthansa Group за България, Румъния и Молдова, Ерик Уилемс – генерален мениджър на AMADEUS за Турция и Северна, Централна и Южна Европа, Росен Бъчваров – директор на Дирекция Връзки с обществеността на Летище София (TBC).

По традиция, програмата включва и богата съпътстваща част, разработена с партньорската подкрепа на Сдружение „Съюз на българския туристически бизнес Банско“ – кулинарен тур за запознаване с кулинарното предлагане на традиционни механи – членове на Задруга на банските механджии Уникално Банко“, кулинарна изложба на членовете на Задругата в Механа Ловна среща, традиционна банска вечеря в градината на Механата, представяне на местни традиции, обичаи и фолклор в изнесена демострация на ежесъботно събитие от културния календар на Банско «Културни вечери Традиции и изкуство» във Велянова къща. Организирано е изживяване на възможностите за летни забавления в планината – по избор приключение с АТВ или посещение на посетителски информационен център Национален парк Пирин. 

Днес домакините ще направят презентация на регион Банско като целогодишна туристическа дестинация. За участниците е организирана инспекция на хотели и музикално–развлекателна програма в ресторант „Молерите“. 

Сподели публикацията