Slide
Slide
Велико Търново. Първото специализираното издание Events Guide Bulgaria – платформа, обединяваща местата за събития в България, бе представено на международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.
Собственикът на eventplus.bg Ралица Вълкова-Иванова заедно с преподаватели и студенти от катедра „Туризъм“ при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, представиха образователно-приложен проект, целящ да осигури свързаност между бизнес и образование, както и да генерира на българския туристически пазар първото по рода си издание с нишова насоченост: Events Guide Bulgaria #1 – конгресен туризъм. Във форума се включиха д-р Надежда Костадинова – преподавател в катедра „Туризъм“ към ВТУ и Елеонора Янчева – представител на студентския екип, включен в разработването на изданието Events Guide Bulgaria.
През годините „Културен туризъм“ се утвърди като най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, културни институти, компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Участниците в изложението и съпътстващата го богата дискусионна програма представиха нови обекти и социализирани забележителности, създадени атракции и услуги, издания за култура и туризъм, фестивали и празници, които разкриват самобитното очарование на регионите.
Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите предоставя уникална възможност за осъществяване на ефективни и ползотворни контакти и създаване на дълготрайни партньорски отношения.
Сподели публикацията