"Двореца" в Балчик, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик. В ДКИ Културен център „Двореца“ в Балчик днес откриват фото изложбата „Четири сезона реалност и мечти“ на Павлина Василева. Експозицията ще бъде подредена в зала „Тихото гнездо“ от 15 до 30 април. Официалното откриване е насрочено за 17 часа.

Павлина Василева е родом от Балчик, където е завършила и средното си образование. С фотография се занимава от 2012 година като любител, любимият й дял е пейзажната фотография.

Участвала е като фотограф в някои от фестивалите, които се провеждат в белия град – Форум „Българско наследство“ – 2017, 2018, 2019, 2020г.; „Светът в детските длани“ – 2018, 2019г.; „Море от ритми“ – 2019, 2020, 2021г.; Поетичен рецитал „Фрагменти“ на Мария Петрова през 2021г.; Общественик на годината през 2018 година, нейни фотографии участват в Календара на Община Балчик за 2019 година, вестник „Балчишки телеграф“ и списание „Форум“. Нейни фотографии са рисувани от художниците Иво Узунов, Флора Начева, Пепа Димова, Миглена Кирилова.

„Двореца в Балчик остава най-вдъхновяващото място за моите фотографии, там имам възможност да се ползвам с цялата палитра от цветове на сезоните в градините на Кралица Мария, и да създам своите фотографии-картини.“ – споделя фотографката, която не случайно е избрала Двореца за своята първа самостоятелна изложба. Темата е емблематична, събрала цялата палитра на сезоните, преживяни от Павлина в Двореца, с целия си романтизъм.

Сподели публикацията