Новият колективен трудов договор беше подписан днес

София. Служителите на летище София получават увеличение на заплатите с 10 % от 1 април, стана ясно на подписването на новия колективен трудов договор днес. Пакетът социални придобивки за екипа на аерогарата расте с над 13%, като от началото на месеца те разполагат и с безплатна здравна застраховка.

Увеличена с 20 лв. е и стойността на ваучерите, които служителите получават всеки месец. Колективният трудов договор, който ще е в сила през следващата една година предвижда още ежегодно увеличение с 1,1% на т.нар. клас прослужено време, увеличени размери на основния и допълнителните платени годишни отпуски, по-високи обезщетения при пенсиониране и безплатни карти за градския транспорт.

„Независимо от безпрецедентния удар, който авиацията преживя в последните 2 години, ние продължаваме да смятаме хората за най-важния актив на компанията. Предстои ни сериозна трансформация в следващите години, за да се превърнем в 5 звездно регионално летище и трябва да направим много промени, за да го постигнем заедно“, каза по време на подписването изпълнителния директор на летището Хесус Кабайеро.

На подписването на колективния трудов договор присъстваха също преговорните екипи на СОФ Кънект, Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България, Иван Кирилов, председател на Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“ и членове на КНСБ и Подкрепа.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA