Министър Проданов: Отново ще предложа ваучерите за храна да важат и за почивка
Министър Проданов: Отново ще предложа ваучерите за храна да важат и за почивка
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Въпросът с кадрите в туризма може да бъде решен в няколко посоки. Една от работещите възможности е да приобщим образованието по-тясно към бизнеса. Да направим възможно ученици и студенти да карат стажове реално в туристическите обекти“.

Това каза министърът на туризма Христо Проданов, който се включи онлайн на откриването на Петнадесетия черноморски туристически форум „Кадрите в туризма – предизвикателства и перспективи”. И добави, че се надява повече хотелиери и туристически организации да засилят сътрудничеството между образователните институции и бизнеса, като се използват възможностите, които дава дуалната форма на обучение.

По думите му трябва да се създадат условия и граждани на трети страни да идват и да работят за нашата икономика. И естествено най-важното е бизнесът да насочи усилията си в инвестиции в човешки капитал. Да се възстанови загубата на човешки потенциал, а българите извън страната да се върнат да работят за родната икономика, за да можем да изграждаме една по-справедлива и социална България. И в частност, туристическият сектор да стане по-привлекателен за работа и все повече хора да свързват своето бъдеще с работа в туризма.

„Имаме чудесни предпоставки и природни дадености, с които страната ни да бъде предпочитана за почивка и туризъм. Час по-скоро трябва да решим проблема с кадрите, защото те са определящи за бъдещото развитие на сектора“, заключи министърът.

Министър Проданов пожела успех и работещи решения на форума и благодари за възможността да се включи в обсъждането на тази толкова важна тема.

Сподели публикацията