Slide
Slide

София. Туристическият бранш в България даде пример за съпричастност, подкрепа и гостоприемство още в първите часове на началото на войната в Украйна. Действията през последните три седмици промениха милиони човешки съдби. Екипът на Bgtourism.bg се включи през последните седмици при настаняването на украинците и с осигуряването на одеала. Днес повече от всякога

ние сме с народите на Украйна и Русия с надежда действията в тази братоубийствена война, да бъдат прекратени по-бързо на полето на дипломацията.

Bgtourism.bg се присъединява и към Националната благотворителна кампания на Българския Червен кръст в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна. Обръщаме се с призив към огромната ни публика, която да подкрепи инициативата на БЧК със СМС или тук.

Можете да дарите чрез:

Онлайн дарения
SMS на номер 1466 (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори.

  • Банкова сметка в лв.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Набраните средства ще бъдат управлявани от Обществен съвет и ще бъдат насочвани за посрещане на постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ.

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст, Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения.

Най-неотложни са нуждите от:

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки;
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

ВАЖНО! Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните тук , а за София – в централната сграда на организацията на бул. „Джеймс Баучър“ N76.
БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с:

  • палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Присъединете се към кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна със СМС или тук!

Сподели публикацията