Slide
Slide

Варна. 1434 души от 67 различни националности са участвали в безплатните пешеходни турове с екскурзовод, които се организират за пета поредна година във Варна, информираха от Туристическия информационен център. Най-много са гостите от Великобритания (10,5%), Германия (9,7%), Русия (9,6%), България (8,3), Полша (8,2%), Франция (6,3%), като имало и туристи от Уругвай, Чили, Филипини, ЮАР и Южна Корея. От началото на май до края на септември м.г. са проведени общо 83 тура на английски език в дните вторник, сряда, петък и събота и 3 на български език – в празничните дни – 6-ти май, 15-ти август и 6-ти септември. Инициативата се реализира в партньорство между Община Варна и Съюза на екскурзоводите в България.

33 257 гости от 89 националности са посетили на място Туристическия информационен център в периода януари – ноември м.г. Летовниците са с 19,23% повече в сравнение със същия период на предходната година. За четвърти пореден път най-много са посетителите от Германия, следвани от Франция, Полша и Русия. Те получават подробна информация за културните забележителности и мероприятия в града, туристически карти, пътеводители на различни езици и рекламни брошури.

През април м. г. Туристическият информационен център стана първият сертифициран от Министерството на туризма в България. Той е отличен и със сертификат за качество от една от най-големите международни платформи за споделяне на мнения и отзиви TripAdvisor. По използваната петобална система, посетителите в центъра оценяват качеството на предоставяната услуга на 4,5 точки.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията