Вила Амбра
Slide
Slide

Това е едно необичайно място и една необичайна история. В нея ветровете на Северното ни Черноморие са образували силна връзка между баща и син. Връзка, изградена във времето с много любов, грижовност, уважение, труд, внимание и много щастливи моменти. Точно заради това е трудно днес много хора, които познават двамата мъже, да си представят, че тази история, която през последните 25 години силно е градена „камък по камък“ и „стъпка по стъпка“, е приключила. Животът обаче е имал своите планове и днес е поставил непреодолима граница между бащата и сина – границата между живота и смърта.

Димитрин Русев

И ако последните 25 години, толкова са необходими за да се образува Амбра (кехлибар), са били етап от живота, то за един млад мъж са били най-ценният етап от неговия живот.
Днес той е успял, умен, целеустремен, отговорен и решителен да продължи започнатото със своя баща Георги. Той е Димитрин Русев от Добрич. Посреща ни в своята вила „Амбра“. Тя се намира в село Тюленово, близо до Шабла или само на 70 км от Летище Варна. Само на няколко метра от малкия хотел е уникалното рибарско пристанище и магическите скали на Северното ни Черноморие. Архитектурно вилата се забелязва отдалеч – модерна и стилна, с прекрасен басейн навън, а вътре – уютно, изпипан е всеки ъгъл, всеки детайл. Вложени са голямо желание и любов в обзавеждането на това специално място.

Вила Амбра разполага с общ салон. Предлага на гостите си ресторант, румсървис, билетни услуги и безплатен WiFi. Всички стаи са с тераса с изглед към морето. Стаите в къщата за гости са оборудвани с телевизор с плосък екран. Всяка стая има собствена баня, а някои стаи разполагат с кухня. На гостите във Вила Амбра се предлага континентална закуска.
„Търсих дълго време името и не намирах такова за този специален за мен проект на това уникално място. Една моя близка ми го подсказа. Амбра е кехлибар и за да се образува са необходими 25 години. Годината, в която почина баща ми, беше 25-ата година от създаване на фирмата ни. И по ирония на съдбата това беше моето име, то е много благозвучно и лесно за запомняме“, така започва своя разказ пред BGtourism.BG Димитрин.


Идеята за реализацията на Вила Амбра идва от покойния му баща, преди 4 години са имали амбицията да направят нещо в Тюленово. „Красотата тук е неописуема. След неговата кончина се заех с този проект, да финализирам наша мечта. Трудностите преодолявах тук, като съм се разтоварвал.
За това място бяхме в преговори за закупуването му. Баща ми не дочака. Затова аз го закупих след смърта му с ясната идея да продължа реализирането на целта ни.

След закупуване на имота проектирах сградата по мой вкус, съобразен със световните тенденции, в морски стил. На 13 април 2016 година бе първата копка и от там до онзи ден, стъпка по стъпка все правихме по нещо, за да се случи този красив обект. На 6 август 2018 г. официално отвари вилата. В нея има 6 двойни и 2 тройни стаи, 2 малки апартамента с по една спалня и 2 големи апартамента с по две спални.

Разполагаме с малко кокетно ресторантче. Терасата е в непосредствена близост до малкото и красиво рибарско заливче. Вила Амбра е за хората, които познават добре себе си и търсят това, което вилата им предлага – спокойствие, уют и невероятната красота на Северното море“, споделя Димитрин.

Той посочва, че след повече от два месеца работа вече е посрещнал гости от почти цял свят. Основно неговите гости са от България и Румъния, но е имал туристи и чак от Съединените щати. Много шотландци, ирландци, чехи, немци, англичани, французи и още много други туристи от различни националности, които са били на разходка в региона, са избрали да отседнат в красивата вила. Ресторантът може да се използва по всяко време и от външни посетители, които не са настанени в малкия хотел.


„Залагаме на качеството в обслужването, на специалното и индивидуално отношение към всеки един клиент. Предлагаме вкусна кухня, която не отстъпва на световните тенденции в кулинарията. Тя е базирана на нашите местни риби и рибни специалитети. Днес вилата е предпочитано място за много семейни поводи – рожденни дни, юбилеи, тиймбилдинги за компании с малко служители“, разказва Димитрин.


За него връзката с баща му никога не е била прекъсвана. Доказателство е вила Амбра, с която той е продължил общото им дело, но е и намерил дом на хубавите и незабравими моменти с баща си.

В древността употребата на амбра е била доста разнообразна. В Древен Египет например тя се е горяла с цел извличане на благоуханните й аромати. Азиатците пък са я използвали в кулинарията си като подправка, гърците са я добавяли като ухание към виното си, а арабите са я взимали със себе си на поклонението в Мека като дар към Пророка. По време на чумната епидемия в Европа дори се е вярвало, че ако носиш парче амбра, то ще те предпази от разболяване. Това вярване възниква заради изключително силната миризма на амбрата, която успява да надделее дори и над мръсния въздух, който се е смятал за причина за епидемията. А през Средновековието амбрата се е използвала като лекарство срещу настинки, главоболие и епилепсия, като някои жени дори я носят върху себе си като бижу.

В днешно време Димитрин Русев е избрал Амбра да бъде вашето уникалното място за хубавите и щастливи моменти.

Aвтор Руслан Йорданов

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията