Дизайнер от Добрич впечатли Милано по време на Седмицата на модата
Дизайнер от Добрич впечатли Милано по време на Седмицата на модата
Slide
Slide
Slide
Slide

Дизайнер от Добрич дебютира на една от големите сцени в Седмицата на модата в Милано. Докато в България се пише основно за известните и наложени вече марки като Долче и Габана, Армани, Версаче, Прада, Филип Плейн и др, кой с какво ще се представи през пролетта или лятото на 2019-та, то медиите в Столицата на модата, както и мнозина присъстващи около големите и бляскави подиуми в италианския град са впечатлени от модната линия на една българка – Магдалена Петрова.

В родния си град тя е известна с ушиването на български народни носии. С това се занимава профилирано от 10 години. Извайва всеки детайл. Нейни облекла са обиколили света. Наши сънародници са се представяли в множество фолклорни фестивали. Чужденци също онемяват пред нейния труд в етнографския комплекс „Стария Добрич“ и си тръгват от страната ни с красивите ризи, бродирани от Магдалена или с цели костюми.
Тази есен родната ни дизайнерка дебютира на световната сцена на модата с изключително оригиналната си линия БУЛГАРА (BULGARA).

Рокля от лен със Софийска шевица

„Представих мое виждане за участие на българска шевица или елементи от носии в съвременните облекла. Стремих се шевиците ни да бъдат поднесени деликатно, по-скоро като елемент, който липсва в познатите ни изчистени линии и десени на облеклата. Всички модели, които представих са изпълнени с ясни като произход български шевици. Дори един от моделите е почти пълно копие на сукман от Ловешко, от Дупница (ръкави на сако), рокля в синьо със шевица от Софийско, от Сливенско – два модела (гунче и шевица от пола на сукман)“, заяви специално за BGtourism.BG Магдалена Петрова.

В италианските медии отделиха специално внимание на BULGARA

След представянето на БУЛГАРА зрителите са я поздравили с бурни аплодисменти на крака и коментирали, че колекцията е била много фина, стилна и интернационална. Уникалните облекла са били презентирани от красиви манекени, сред тях мулатка и азиатка.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията