Моделът е с красив и оригинален тоалет на дизайнер Магдалена Петрова, но и с оригинален медал от Балканската война, който се вписа отлично към роклята
Slide
Slide

Дизайнер от Добрич дебютира на една от големите сцени в Седмицата на модата в Милано. Докато в България се пише основно за известните и наложени вече марки като Долче и Габана, Армани, Версаче, Прада, Филип Плейн и др, кой с какво ще се представи през пролетта или лятото на 2019-та, то медиите в Столицата на модата, както и мнозина присъстващи около големите и бляскави подиуми в италианския град са впечатлени от модната линия на една българка – Магдалена Петрова.

В родния си град тя е известна с ушиването на български народни носии. С това се занимава профилирано от 10 години. Извайва всеки детайл. Нейни облекла са обиколили света. Наши сънародници са се представяли в множество фолклорни фестивали. Чужденци също онемяват пред нейния труд в етнографския комплекс „Стария Добрич“ и си тръгват от страната ни с красивите ризи, бродирани от Магдалена или с цели костюми.
Тази есен родната ни дизайнерка дебютира на световната сцена на модата с изключително оригиналната си линия БУЛГАРА (BULGARA).

Рокля от лен със Софийска шевица

„Представих мое виждане за участие на българска шевица или елементи от носии в съвременните облекла. Стремих се шевиците ни да бъдат поднесени деликатно, по-скоро като елемент, който липсва в познатите ни изчистени линии и десени на облеклата. Всички модели, които представих са изпълнени с ясни като произход български шевици. Дори един от моделите е почти пълно копие на сукман от Ловешко, от Дупница (ръкави на сако), рокля в синьо със шевица от Софийско, от Сливенско – два модела (гунче и шевица от пола на сукман)“, заяви специално за BGtourism.BG Магдалена Петрова.

В италианските медии отделиха специално внимание на BULGARA

След представянето на БУЛГАРА зрителите са я поздравили с бурни аплодисменти на крака и коментирали, че колекцията е била много фина, стилна и интернационална. Уникалните облекла са били презентирани от красиви манекени, сред тях мулатка и азиатка.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията