Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. На 17 септември /събота/ в курорта Св. св. Константин и Елена ще се проведе 5-тата Лекоатлетическа обиколка на първия български морски курорт. Стартовете са от 9 часа от Търговски център „Приморски“. Тази година състезанията ще се проведат под формата на смесено щафетно бягане. Участниците ще бъдат разпределени по двойки – момчета и момичета, юноши и девойки, мъже и жени и ще бягат дистанция 3 х 400 метра.

Курортът кани всички, които притежават спортен дух и обичат спорта за здраве, да се включат в състезанията. Традиционно в лекоатлетическата обиколка на курорта се участватсъстезатели от клубове по лека атлетика от Североизточна България, както и любители от всички възрасти. И тази година се очакват над 100 участници от Шумен, Добрич и Варна.

За победителите и класиралите се на второ и трето място са осигурени предметни награди, ваучери за посещения във Водна и Термална зона на Аквахаус Термал & Бийч, а също и уикенди в Хотел Приморски. 5-тата лекоатлетическа обиколка се организира със съдействието на Дирекция „Спорт“ на Община Варна, Спортен клуб „Супер спорт“ и курорта Св. св. Константин и Елена чрез инициативата „Уелнес фонд“.


Състезанието е част от Европейската седмица на спорта и е отворено за всички, които желаят да бъдат активни.

Сподели публикацията