Варна, снимка Руслан Йорданов

Варна. Община Варна получи почетен плакет от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България /АУРХ/ и Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. Призът се връчва за принос и добро сътрудничество в развитието на професионалното образование в областта на туризма, съобщи председателят на АУРХ в България Малинка Малинкова.

Община Варна подпомогна провеждането на трудова борса, в която се срещнаха хотелиери и представители на специализираните училища по туризъм. Всички заинтересовани страни постигнаха единодушие, че е важно практическите обучения и стажове на учениците да се провеждат в реална среда – в хотели и ресторанти.

Те посочиха, че е важно бизнесът да участва активно в изготвяне на учебните материали и програмите за практиките и обученията в специализираните училища по туризъм. Освен трудовата борса, Община Варна подпомага и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, по повод проучване и анализ за нагласата на учениците за тяхното кариерно развитие в сферата на туризма.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA