МЗ: За местата за настаняване не се изисква зелен сертификат
МЗ: За местата за настаняване не се изисква зелен сертификат
Slide
Slide
Slide
Slide
София. Очаква се тази седмица да бъде издадена заповедта на здравния министър за отпадане на носенето на маски за ваксинирани у нас на някои закрити обществени места. Това анонсира преди дни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.
Предвижда се маските за персонала в малките магазини, малките заведения и фризьорските салони да отпаднат, ако хората са имунизирани срещу Ковид-19. Те обаче ще останат задължителни за клиентите.

В малките заведения и хотелите маските също отпадат за служителите с поставена ваксина.

Имунизациите ще се доказват със ваксинационните сертификати, съобщи Bulgaria ON AIR.

Хората, които нямат сертификат, ще бъдат с маски. Маски ще се носят и на всички места, където не е възможно да бъде спазена дистанция от 1,5 метра. Ще останат задължителни в големите търговски обекти и градския транспорт.

За поредното разхлабване на мерките у нас здравните власти стъпват на данните за заболеваемост от Ковид-19 от 43 на 100 000 души през последните дни, както и на факта, че сме на 23-то място по този показател в Европейския съюз.

Какво точно ще предприема Министерството на здравеопазването по отношение на носенето на маски на закрито от ваксинираните лица, предстои да видим в заповедта, която трябва да бъде издадена днес или утре. Източник Bulgaria ON AIR

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията