Slide
Slide
Slide
Slide
София. Очаква се тази седмица да бъде издадена заповедта на здравния министър за отпадане на носенето на маски за ваксинирани у нас на някои закрити обществени места. Това анонсира преди дни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.
Предвижда се маските за персонала в малките магазини, малките заведения и фризьорските салони да отпаднат, ако хората са имунизирани срещу Ковид-19. Те обаче ще останат задължителни за клиентите.

В малките заведения и хотелите маските също отпадат за служителите с поставена ваксина.

Имунизациите ще се доказват със ваксинационните сертификати, съобщи Bulgaria ON AIR.

Хората, които нямат сертификат, ще бъдат с маски. Маски ще се носят и на всички места, където не е възможно да бъде спазена дистанция от 1,5 метра. Ще останат задължителни в големите търговски обекти и градския транспорт.

За поредното разхлабване на мерките у нас здравните власти стъпват на данните за заболеваемост от Ковид-19 от 43 на 100 000 души през последните дни, както и на факта, че сме на 23-то място по този показател в Европейския съюз.

Какво точно ще предприема Министерството на здравеопазването по отношение на носенето на маски на закрито от ваксинираните лица, предстои да видим в заповедта, която трябва да бъде издадена днес или утре. Източник Bulgaria ON AIR

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията