Летище Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Четирима туристи от Казахстан не бяха допуснати в България, съобщи читател на Bgtourism.bg. Тази сутрин – в 9.10 часа, те са пристигнали на летището във Варна с полет на Turkish Airlines от Истанбул, но граничните власти са ги спрели при пристигането им.

Всички влизащи в страната ни са били проверени, а туристите от Казахстан не са притежавали документи, съответстващи на изискванията на последната заповед на здравния министър, съобщиха от Гранична полиция за Bgtourism.bg.

Казахстанските туристи е трябвало веднага да си закупят билети за връщане и са се качили в 10 часа на полета от Варна до Истанбул.

Прочетохме в интернет, че е необходим тест за антитела или ваксинация за гражданите на Република Казахстан, освен това направихме PCR тест, купихме билети за Анталия-Истанбул-Варна, в Анталия ни провериха всичко и ни издадоха бордни бордни карти за полета до Варна, а във Варна граничните служители, позовавайки се на тяхното Министерството на здравеопазването ни отказаха вход. Коментираха, че ни трябва Visa D (имаме Visa C българска и имаме Visa C Шенгенска (Гръцка), показахме, че имаме и карти Булстат. Пренудени бяхме да си купим билети за наша сметка – единственият полет беше след 20 минути, а следващият – след 4 дни“, жалваха се казахстанците.
Екипът на Bgtourism.bg призовава всички български туристи да бъдат внимателни и да се информират за условия за посещаване на чужда държава преди да отпътуват, за да не попаднат в ситуацията на казахстанците.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията