Кирил Ананиев
Slide
Slide

София. „Ние не затваряме хотелите по нашите курорти и не само там. Въвеждаме ред да не се струпват хора – например в ресторантите. Даваме възможност хотелиерът да организира кетъринг по стаите и така да обслужва потребностите на своите посетители. Магазинчетата по курортите – те продължават да функционират и няма да ги затваряме, но отговорността е на този, който осъществява търговската дейност. Той трябва да създаде организация и да не допуска струпване на хора на едно място. Ако се установи такова струпване на хора, то търговският обект ще бъде затворен веднага. Хигиенните санитарни мерки са ясни – поддържане на чистота, проветряване, дезинфекция – дейности, които търговците добре знаят“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на пресконференция в столицата.

Министър-председателят Бойко Борисов предупреди, че властите няма да толерират нарушения на режима на извънредно положение, наложен с решение на Народното събрание заради мерките, свързани с ограниченията, свързани с необходимостта от ограничаването на разпространението на коронавируса. Премиерът посочи на нарочен брифинг, че някои увеселителни заведения и за обществено хранене се опитват да заобикалят забраните, представяйки работата си като частни партита, но това е нарушение на режима.

Хотелите в България могат да работят! Изхранването вече е с рум сервиз на места, а масажите вместо в СПА центъра – по стаите

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията