Slide
Slide

Чепеларе. Нова визия за развитието на климатолечение и спорт начерта община Чепеларе. Това стана на първото заседание на новия Консултативен съвет по туризъм към кмета на Община Чепеларе, което се проведе на 12 декември.

По време на заседанието, председателят на Съвета и кмет на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев представи опорните точки, на чиято основа град Чепеларе ще бъде позициониран на туристическата карта не само на България, но и в международен план.

Членовете на Съвета се обединиха около стратегия за налагането на общината като туристическа дестинация за климатолечение, спортен туризъм, екотуризъм, селски туризъм, а курортният комплекс Пампорово ще продължи да надгражда имиджа си като предпочитана дестинация за ски и семеен туризъм.

Развитието на туризъм на базата на климатолечение, използвайки уникалните природни дадености на региона ще превърне Чепеларе в предпочитан център за възстановяване и рехабилитация и високопланинска подготовка на спортисти.

Община Чепеларе вече е подала своята кандидатура да бъде домакин на Европейското първенство по ски ориентиране през 2021 г., а голямата новина от заседанието е решението на Консултативния съвет Чепеларе да кандидатства за Европейски град на спорта – 2021 г. За целта ще бъде начертана стратегия за обогатяване на спортния календар и подобряване на условията за спорт.

Анализът показва, че наследените от новия градоначалник проблеми не са малко – маркетинговото позициониране на Зеленото сърце на България не отговаря на съвременните стандарти, спортните бази не покриват необходимите критерии за провеждане на нормален тренировъчен и състезателен процес. Всички се обединиха, че най-голямото богатство за Чепеларе е природата, която трябва не само да бъде съхранена, но и показана пред света. В изпълнение на тази цел започва незабавното изработване на туристически сайт на общината, който по модерен и атрактивен начин ще разкрие огромния потенциал на региона.

Без да губи време Консултативният съвет по туризъм към Община Чепеларе се свиква след по-малко от месец, за да одобри програмата за развитие на Зеленото сърце на България.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията