Екопарк "Геранеа", снимка Daniel Stoenciu
Slide
Slide

Балчик. Туристи от 13 държавни са посетили Екопарк „Геранеа“ през това лято, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG концесионерът на туристическата забележителност Рехджан Низам. Разходка сред дивата природа – само на 5 км от Албена, са избрали гости от Румъния, Турция, Северна Македония, Гърция, Германия, Швейцария, Холандия, Дания, Великобритания, Русия, Украйна, Молдова и България.

Eкопарк „Геранеа“ е едно от малкото красиви места за разходка сред дивата природа. Туристическата забележителност се намира само на 5 км от курорта „Албена“

„Екопаркът отвори в началото на юли. Интересът е голям, а за наша радост туристите получават нов туристически продукт, който разнообразява тяхната почивка. Вече работим с много туроператори, хотелиери, ваканционни комплекси. Самостоятелно тук идват и индивидуални туристи, като всички посещения стават след предварително записване. Екопаркът  работи денонощно, като част от туристите са го посещавали с цел вечерно наблюдение на животните или професионални снимки на изгрева на слънцето. Много професионалисти от различни държави реализираха професионални фотосесии и видеа, като с това популяризират красивата природа на региона и страната ни.

Семейства водиха децата си, за да видят красиви елени, муфлони, диви прасета, пауни…

Любителите на природата останаха приятно изненадани, че не са изразходени милиони средства по европроекти с цел разрушаване на природата, а с малка инвестиция е направена достъпна среда за приятни разходки на чист въздух“, добави Низам. През следващата година домакините ще направят по-големи удобства за посетителите. „Геранеа“ продължава да посреща туристи и ще работи целогодишно.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията