Slide
Slide

Добрич. Олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева бе посрещната тържествено в родния си град Добрич. Повече от час жителите и гостите на Столицата на Добруджа се снимаха със златната медалистка и получаваха автографи.

Стойка бе посрещната от кмета на града Йордан Йорданов, от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков и от областния управител Васил Карапанчев.

На срещата в Бизнес залата на кметството присъстваха: Николай Дяков – директор на Спортното училище в Добрич, Гергана Генчева – класна ръководителка, общински съветници и членове на спортната комисия, журналисти, родителите на шампионката – Желязко и Керанка, и роднини.

Стойка Кръстева и треньорът Стефан Петков ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич“.

Стефан Петков и Стойка Кръстева получиха спортната енциклопедия „От равна Добруджа до върховете на Олимп“

„Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома! Абсолютно единодушно всички сме се обединили около номинацията – Вие, и Вашият треньор, да бъдете удостоени със званието „Почетен гражданин“ на Добрич“, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Областният управител Васил Карапанчев връчи на Олимпийската шампионка грамота, като й пожела още много бъдещи успехи.

„Дължа много на тези хора – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител г-жа Гергана Генчева, както и на първия ми треньор Стефан Петков-тези трима души значат много за мен, те ме направиха и човек, и спортист“, каза олимпийската шампионка. Тя пожела на младото поколение да цени, обича и подкрепя своите наставници.

Ето какво пожела на Добрич олимпийската шампионка

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията