Добрич посрещна своята олимпийска шампионка Стойка Кръстева (снимки)
Добрич посрещна своята олимпийска шампионка Стойка Кръстева (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева бе посрещната тържествено в родния си град Добрич. Повече от час жителите и гостите на Столицата на Добруджа се снимаха със златната медалистка и получаваха автографи.

Стойка бе посрещната от кмета на града Йордан Йорданов, от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков и от областния управител Васил Карапанчев.

На срещата в Бизнес залата на кметството присъстваха: Николай Дяков – директор на Спортното училище в Добрич, Гергана Генчева – класна ръководителка, общински съветници и членове на спортната комисия, журналисти, родителите на шампионката – Желязко и Керанка, и роднини.

Стойка Кръстева и треньорът Стефан Петков ще бъдат удостоени със званието “Почетен гражданин на Добрич”.

Стефан Петков и Стойка Кръстева получиха спортната енциклопедия “От равна Добруджа до върховете на Олимп”

„Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома! Абсолютно единодушно всички сме се обединили около номинацията – Вие, и Вашият треньор, да бъдете удостоени със званието „Почетен гражданин“ на Добрич“, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Областният управител Васил Карапанчев връчи на Олимпийската шампионка грамота, като й пожела още много бъдещи успехи.

“Дължа много на тези хора – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител г-жа Гергана Генчева, както и на първия ми треньор Стефан Петков-тези трима души значат много за мен, те ме направиха и човек, и спортист”, каза олимпийската шампионка. Тя пожела на младото поколение да цени, обича и подкрепя своите наставници.

Ето какво пожела на Добрич олимпийската шампионка

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията