На 18 юни организират акцията „Заедно за по-чиста Витоша“
На 18 юни организират акцията „Заедно за по-чиста Витоша“
Slide
Slide
Slide
Slide

Инициативата за почистване събира малки и големи в планината тази събота

София. На 18 юни столичани се събират, за да се погрижат за „домашната“ планина, включвайки се в първото издание на кампанията „Заедно за по-чиста Витоша“.

Събитието се организира от екипа на Консепт Криейтив с помощта на Фино България и подкрепата на Витоша Ски, Община Витоша, Природен Парк Витоша, фондация София – Европейска столица на спорта, Планинска Спасителна Служба и др.

Това е първото подобно събитие от инициативата под наслов „Заедно за Витоша“, с която организаторите целят, обединявайки се институции и доброволци, да успеят да правят различни кампании за подобряването на условията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в „Заедно за по-чиста Витоша“ на 18 юни е в 10:30 пред хижа Алеко, когато ще бъде официалното откриване на кампанията. На място през целия ден ще има музика и приятни изненади за всички участници.

За достъпа до планината и обратно има подсигурен безплатен транспорт по следния график: 9:00 от паркинга под моста на НДК, 9:30 и 11:00 от площада на Драгалевци, 15:30 връщане от хотел Морени.

Ще има три основни  „Фино“ пункта – на хижа Алеко, до хотел Морени и на долна станция на Витошко лале 1,  където освен ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специална гривна за участие, с която могат да се възползват от достъп до лифт Витошко лале и до освежаващи напитки в зоната на Алеко и Черни връх.

„Целта на събитието е да съчетаем полезното с приятното и да дадем добър пример, като споделим приятна разходка сред природата със семейството и приятелите, като същевременно съберем боклука, който видим по пътя си“ споделят организаторите и приканват повече хора да се включат в кампанията.

За всякаква допълнителна информация се включете и следете фейсбук събитието.

Сподели публикацията