Slide
Slide

Собственикът му влязъл във водата, за да извади лодката си

Каварна. Продължават абсурдите по българското Черноморие. Отново джип влезе в морето, като този път тежката машина е на брега на плаж „Болата”, сигнализира зрител на Нова тв в рубриката „Моята новина”. Той допълва, че собственикът на возилото е влязъл във водата с него, за да си извади лодката. Инцидентът е от 10 август тази година, но не за първи път автомобил нагазва във водите на “Болата”, а това лято подобна картина разпали страстите на плаж “Перла” по Южното Черноморие.

Глоба от 6000 лв. може да получи концесионерът на плаж „Перла“

„Тук се касае за личната отговорност на хората, които си позволяват това”, коментира в предаването „Здравей, България” кметът на Каварна Нина Ставрева. Тя допълни, че в Община Каварна няма подаден такъв сигнал и уточни, че контролиращият орган в подобни ситуации е РИОСВ – Варна.

„Община Каварна направи постъпки още през 2007 година този плаж да излезе от границите на резерват „Болата”. За да се регламентира най-после неговото стопанисване и да има ясни правила, които да се спазват, както и ефективни глоби, за да не се допуска това”, коментира Ставрева.

Сподели публикацията