Slide
Slide

Обучават български служители в Мюнхен

София. Специализиран екип ще координира всички дейности на летищните терминали в София в името на удобството на пътниците. Новото звено се ръководи от Андраш Абел, мениджър с дългогодишен опит в областта на летищните терминали и сигурността, както и в управлението на съоръжения. Андраш се присъединява към екипа в София директно от Munich AirportInternational, които са партньор в проекта за софийското летище. Екипът ще прилага опита на летище Мюнхен, където служители координират всички дейности на летищна територия – от наблюдение на опашките, взаимодействието на различните служби, до предоставянето на информация на пътниците – всичко това в името на по-доброто потребителско преживяване. Този модел има много предимства, споделят от летище София, защото помага различните служби и звена да координират дейността си, предотвратявайки затруднения за пасажерите. 

 Новата структура ще координира всички дейности на терминалите – чистота, температура, достъп до информация, взаимодействие с гранични, митнически и други власти, проверки за сигурност и всички аспекти, които имат отношение към преживяването на пътниците. Екипът ще отговаря също и за пространствата пред терминалите, допълват от столичното летище.

През следващия месец осем служители на „СОФ Кънект“ ще бъдат обучени в Академията за обучение на летище Мюнхен. Те ще изучават процесите и организацията на работа на най-голямото летище в Бавария с основен акцент върху т.нар. терминален мениджмънт. След завръщането си, българският екип ще приложи наученото на летището в София, като вземе най-добрите практики от Мюнхен.

„Координацията е ключова, за да направим престоя на пътниците ни приятен. Това означава ангажираното участие на всички заинтересовани страни в процеса по тяхното обсклужване. Този процес започва още от паркирането на летището и продължава до самолетния изход, всичко това в гарантирано удобна, добронамерена и сигурна среда. Когато говорим за пътническо преживяване, единственият начин да впечатлим нашите клиенти е да надминем техните очаквания, а това е в основата на амбицията ни да станем 5-звездно регионално летище в следващите 5 години“, Андраш Абел, директор „Терминали“ на летище София.

Сподели публикацията