На снимката: Юношите старша възраст на "Добруджа" с треньор Христомир Божков – шампиони на България за 1994 г. след победа с 27:21 над ЦСКА на финала. Осем състезатели на отбора са юношески национали – Светослав Божков, Илиян Илиев, Иван Иванов, Тодор Тодоров, Момчил Радичков, Мирослав Марков, Димо Иванов и Стоян Желев.
Slide
Slide
Добрич. Спортната библиотека на добруджанци ще стане по-богата в началото на 2019 година. На пазара в края на януари ще излезе книга, която е посветена на 60-годишния юбилей на хандбален клуб Добруджа. Автор на спортната енциклопедия е журналистът Димитър Узунов, познат ни в близкото минало със своите актуалните и интересни репортажи по Добруджа кабел и в новинарския сайт Добрич онлайн. През последните месеци журналистът се отдал да сглоби ценната и полезна информация за историята на един от най-успешните колективни спортове в Добрич.
Книгата „60 години хандбален клуб „Добруджа“ ще включва както информация за всички спечелени титли и медали от мъжкия състав и школата, така и много любопитни истории и богат снимков материал от всички периоди на историята на клуба. Специално внимание е обърнато и на женския състав, който в първата половина на 70-те години играе в А група. Има глава, посветена на евротурнирите и друга – на най-успешните участия на международни турнири в България и чужбина. Общо 11 пъти мъжкият състав достига поне до полуфинал за Купата на България, като всяко от тях е описано подробно. Книгата ще бъде издадена от издателство „Мартине“ – Добрич. Авторът изказва специална благодарност за финансовата подркепа на Община град Добрич и автосервиз „Радичков Ойл Сервиз“.
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията