Slide
Slide

София. Бившият министър на туризма Николина Ангелкова, която е член на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, участва като представител на България в Годишната среща на високо равнище за инвестиции в туризма в Лондон, проведена онлайн в партньорство с едно от най-големите световни туристически изложения в света – World Travel Market.

„Тазгодишният форум „Инвестиции, финанси и възстановяване на туристическата индустрия и пътуванията“ бе под председателството на д-р Талеб Рифай, бивш генерален секретар на World Tourism Organization (UNWTO). Привличането на инвестиции в сектора на пътуванията и туризма е от ключово значение за развитието и възстановяването му. Преди световната пандемия в страната ни се отчитаха сериозни ръстове в туризма. От създаването на самостоятелно Министерство на туризма в края на 2014 г. до 2019 г. включително бе отбелязан 31% ръст на чуждестранните туристи и 34% на приходите. Самата 2019 година бе рекордна за българския туризъм с 9,3 млн. чуждестранни туристически посещения. Призовах за общи действия за справяне с икономическата криза. Много е важна координацията и единен протокол за действие. Необходим е също план за управление на риска. Туризмът е кауза и следва всички да се обединим и борим за нея“, посочи Ангелкова в своя профил във фейсбук.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията