Slide
Slide

Добрич. Само за броени дни цената на плод в магазина на Лидл в Добрич падна двойно. В началото на седмицата боровинките, които са внос от Перу струваха 5.99 лева за 125 грама.

снимки BGtourism.BG

Клиентите на магазина се шегуваха, че в цената най-вероятно са включени и самолетните им билети от далечната южноамериканска държава. Сладкият плод, който по принцип се слави с по-завишена цена, вече може да се намери за по-малки суми. И ако във вторник стойносттите на боровинката бяха ударила тавана на Лидл, то днес тяхната цена се нормализира и се продава за 2.99 лв, като преди това е намалена няколко пъти за краткия период, последният с 25 на сто.

През лятото килограм боровинки на българския пазар бе стигнал 6 лева заради обилните дъждове и голямото предлагане, в момента вносните са на 23.90 лв за килограм при 47.90 лева в 6 ноември. В магазина на Лидл в Добрич може да се намерят плодове от Еквадор, Перу, Китай, Бразилия, Холандия, Италия, Канада и др. На щанда на свежите плодове и зеленчуци има и родно производство.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията