Албена. Група журналисти от Австрия посети този уикенд Албена по покана на ваканционното селище, за да осъществи първия за годината рекламен информационен тур. Той е част от стратегията на курорта за реклама на австрийския пазар, осъществена съвместно с водещата в областта маркетинг и ПР агенция PrimCom.

Представителите на специализирани медийни издания в областта на туризма и хотелиерството се запознаха с възможностите за отдих, лечебните SPA&Wellness процедури, както и организирането на спортни лагери и състезания.

„Фокус в програмата поставихме върху вариантите за почивка в пролетно-есенния период, когато Албена и регионът предлагат богато разнообразие от възможности за рехабилитация и профилактика, за културен, гурме и конгресен туризъм. Затова в рамките на посещението представихме също едни от най-емблематичните културно-исторически забележителности във Варна, Балчик, Каварна“, коментира Велина Гюмова, старши мениджър „Продажби“ в „Албена“ АД.

По думите й журналистите са останали изключително впечатлени от наличието на минерална вода с особено високи лечебни свойства, която е използвана за редица балнеологични процедури и програми в комплекса. Добро впечатление са направили също усилията на мениджмънта да предлага устойчив туристически продукт, съобразявайки в голяма степен дейността си с най-съвременните тенденции за опазване на околната среда и с прилагането на принципите за кръгова икономика. „Австрия е пазарна ниша, която притежава голям потенциал за развитие, заради което си струва да бъде разработвана“, каза в заключение Гюмова.

По време на престоя си гостите се запознаха с част от съпътстващите дейности на „Албена“ АД чрез дъщерните дружества „Еко Агро“ АД и „Перпетуум мобиле БГ“ АД, които произвеждат висококачествени храни и напитки за гостите на комплекса и преработват биологични отпадъци в биогаз.

В началото на м. май в Албена се очаква да пристигне още една група журналисти от Австрия, която ще се запознае по-подробно с възможностите за почивка в активния летен туристически сезон.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA