Slide
Slide

Арабаджиеви са задържани! Веднага си представихме целия филм, който ни се разигра пред очите относно сагата с фамилията Баневи през последните месеци и че това отново може да се подхвърли като парче месо на изгладнелия българин, за да погали изтънялото му самочувствие. Унижението, на което бяха подложени Баневи (не коментираме дали са виновни или не, има орган, който трябва да докаже това и ако има престъпление всеки трябва да носи отговорност) премина всякакви граници и граничеше повече на многосериен филм в новинарските блокове, или на медиен тъпан, който цели да сплаши останалите олигарси.
Задържането на Баневи бе гръмко огласено, тяхното екстрадиране обиколи всички медии. Навлязохме и в личното им пространство, като ни бяха навирени видео кадри под носа от техните спални, гаражи, гардероби. Видяхме им златото, шикозната къща и многобройните чифтове обувки и палта. После дойдоха и гледките от съдебните зали с белезници, както и заглавията в стил: „И тоалетната хартия на Баневи за сметка на приватизираните заводи“, „Откриха телефон в килията на Банев“, „Банев-син: Майка ми не искаше да съм в компанията на „чернилката“!“… Ще има ли „сватба“ накрая и кой с кого ще се ожени, както в сериалите, не ни интересува, по-важно е накрая България отново да не бъде осъдена, тъй като през годините се нагледахме на показни арести и след това сметката да бъде платена от бедния българин.
Туризмът сега е засегнат ударно и всички гледат сеир! Две от големите фамилии са в белезници! И ако при Баневи сагата се развива на българска територия, то за Арабаджиеви това тепърва престои. Връщаме лентата година назад! Точно по това време вървяха резервациите в петзвездния им хотел „Маринела“, който приемаше официалните делегаци за председателстването на страната ни на Евросъюза. В креслата на Арабаджиеви спеше политическия елит на континента. Сега заможната фамилия е засилена да търка нара зад решетките. Всъщност през годините хотел „Маринела“ с домакинството си има множество престижни събития, с които оформя политическия, културния, спортния, конферентния и светския живот на София и България. В туризма хотелът ежегодно е редовен носител на редица награди в световния туристически бранш – оценка, която се дава от най-големите специалисти – за хотела и България.
Фамилията Арабаджиеви е дала своя дан и за лъскане на имиджа на страната ни, благодарение на успехите на децата им в автомобилния и конния спорт, както и в други прояви с едноименната Фондация. Така и обаче не разбрахме в какво е обвинен хотелиерския наследник Вълчо Арабаджиев, който месеци наред се оказа заложник на това, че е син на преследвана и заможна фамилия. Официално той беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.
Днес очакваме Ветко и Маринела, даващи работа на хиляди работници в туристическия бранш да бъдат върнати в България. С надежда, че сме научили урока си от сагата със семейство Баневи и че няма да се излагаме пред света, подхвърляйки на изстрадалите българи богато семейство, влачено с белезници. Спестете ни това унижение, защото подобни гледки са сладка мръвка за медиите не само у нас, но в чужбина. Всеки подобен материал и прибързано обвинение са удобни за конкуренцията ни и „приятелските“ държави в битката за всеки турист, негативните репортажи са и удар по имиджа на всички българи!

Екип на BGtourism.BG

Сподели публикацията