Slide
Slide

София. След броени минути ще излети първият самолет по възобновената авиолиния София-Скопие. Полетът ще бъде реализиран от авиокомпания „Гъливер“ и се очаква да пристигне на международното летище в столицата на Република Северна Македония около 9:45 ч. местно време. Представители на двете правителства, инвеститори в туризма и туроператори ще летят до Скопие. Една от целите на разговорите там е да се създадат добри туристически пакети, така че македонците и българите да пътуват бързо и лесно, съобщи министър Николай Събев. Министърът на туризма Христо Проданов и председателят на Комисията по туризъм Илин Димитров са част от делегацията, както и други официални лица и придружаваща делегация от над 20 представители на туристическия сектор у нас – предимно туроператори и хотелиери.

Очаквайте репортаж от Скопие и първи коментари на участници в делегацията!

Състав на официалната делегация на Република Северна Македония, която ще отпътува от София за Скопие с откриващия полет:
От македонска страна участие в откриващия полет ще вземе 6-членна официална делегация, сред която министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и г-жа Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката.
Те ще бъдат посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония.

В Скопие предстоят двустранни политически и бизнес срещи между делегациите, в които ще се включат представители на Агенцията за насърчаване на туризма и на Агенция за гражданска авиация. Официалните лица са съпътствани от 20 представители на македонски туристически компании.
Важен акцент в програмата е предстоящата среща в работен формат между представителите на бизнеса от двете страни на границата, в стремеж те да задълбочат контактите и сътрудничеството си и да дадат нов тласък на туризма в региона.
След дискусиите са предвидени пресконференция и работен обяд. В 18 часа българската делегация ще се завърне с полет по маршрута между двете столици.
Снимки Руслан Йорданов – пратеник на Bgtourism.bg в Скопие

Сподели публикацията