Slide
Slide

Бостън. Една от най-добрите български атлетки в бяганията на средни и дълги разстояния Милица Мирчева, която е родом от Добрич и в момента следва във Florida State University, записа поредния си силен резултат през този сезон на закрито. Информацията съобщи MediaNews.bg. В началото на декември тя подобри националния рекорд на 5000 метра 15:43.30 мин, а сега поправи своето лично постижение на 3000 метра в зала. Това стана на турнира David Hemery Valentine Invitational 2019, който се проведе в Бостън, Масачузетс.
Милица пробяга дистанцията за 9:07.33 мин. Тя имаше конкуренцията на 25 атлетки от 18 щатски университета и колежа. Завърши пета, но подобри с 15 секунди и 12 стотни своето постижение, което бе регистрирано през януари преди година в Южна Каролина.


Новото постижение на Мирчева е втори резултат за всички времена в тази дисциплина в историята на Щатския университет във Флорида.
Новото постижение на Милица е с близо 20 секунди по-слабо от националния рекорд на България – 8:47.45, който принадлежи на Даниела Йорданова от европейското в Белгия през 2000 г.

Сподели публикацията