Slide
Slide

Албена. Фамилия Гайдамович от полския град Вроцлав са от хилядите полски семейства, които посещават ежегодно България през 70-те и 80-те години на миналия век.

През 70-те години от снимката на полското семейство се вижда, че висока палма внася екзотика по родното ни Черноморие по пътя Златни пясъци – Албена

При пътешествията си у нас опознават България от Видин до Ахтопол и от Дуранкулак до Мелник, изграждат приятелства, някои от които продължават и до днес. Снимката е предоставена от полския журналист Януш Гайдамович, който позира с майка си при първото си посещение у нас през 1973, когато е бил на 6 години.

Родителите на Януш поотделно са документирали пътуванията си у нас всеки със свой фотоапарат и в архива им са запазени хиляди цветни диапозитиви от България и страните, които са посещавали. Част от кадрите, които ни предоставиха, са от посещението им по българското Черноморие в Североизточна България.

Много хора на средна възраст с умиление си спомнят, какво представляваха курортите ни през 70-те години и за екзотиката, която внасяха камилите по плажовете на родното ни Черноморие.

Разходката с камили по плажа бе една от най-големите атракциите в Слънчев бряг
Сподели публикацията